Helder

Een eigen woongroep opstarten, een jarenlange droom van ons, die nu realiteit is geworden. We vinden het geweldig dat we op onze eigen wijze een groep mogen begeleiden en onze bewoners vanuit passie ondersteuning mogen aanbieden. Wij gaan voor kwaliteit en vinden het belangrijk om onszelf hierbij te blijven ontwikkelen en kritisch te kijken naar hoe wij het doen. Om zo de zorg die wij leveren te blijven verbeteren.
Kim Verberk
Annemarie Vromans

Missie & Visie

Helder-beschermd wonen is een nieuwe, kleinschalige woonvoorziening voor 8 bewoners. Onze bewoners zijn mensen met een verstandelijke beperking of een psychiatrische aandoening die 24/7 begeleiding nodig hebben. Onze woonvoorziening is een zo huiselijk mogelijke plek waar veiligheid, gezelligheid en aansluiten bij ieders mogelijkheden voorop staat.
Door te zorgen voor zinvolle dagbesteding, passend en verrassend, willen we elke bewoner zoveel als mogelijk laten deelnemen aan het ‘gewone’ leven.

Voor ons is elke bewoner een uniek mens met eigen kwaliteiten en beperkingen. Elke dag zetten wij onze energie en expertise in, om het verblijf bij Helder-beschermd wonen zo prettig en zinvol mogelijk te maken. Daarbij zoeken wij verbinding in de buurt, bieden we stabiliteit thuis en stimuleren we participatie in de maatschappij. Door ons ontspannen in te spannen voor bewoners, creëren we een fijn thuis, een veilig huis en een plek waar je je welkom en gewenst voelt.

 

H

Helder biedt middels een vaste methodiek begeleiding op een Hel(p)ende en Huiselijke wijze, waarin de focus ligt op het Hier en nu.

E

Helder staat voor Eerlijke en Enthousiaste zorg waarin bewoners gezien worden in hun Eigen authentieke identiteit.

L

Helder biedt een Luisterend oor voor bewoners en is continu actief met het verbeteren van de (Levens)kwaliteit van zowel onze bewoners, onszelf en de organisatie.

D

Helder biedt passende Dagbesteding met oog voor Diversiteit en heeft de focus liggen op een vaste Dagstructuur. Tevens vinden wij Durven Dromen een belangrijke Drijfveer in onze Dagelijkse begeleiding.

E

Helder biedt Enthousiaste begeleiding, waarin Empathie hoog in het vaandel staat. Er wordt gestreefd om Evenwicht en balans te hebben binnen de groepsdynamica.

R

 Helder hanteert een Respectvolle bejegening. Er is oog voor Rust, Regelmaat en Reinheid en wij zijn actief met Re-integreren in de samenleving.

Blog update

Lees meer over onze organisatie in onze blog, hier zijn bijvoorbeeld bewoners aan het woord of kun je update lezen.