Vogelhuisjes

Elk jaar wordt ons Heldere dierenrijk aangevuld met tijdelijke bewoners van de vogelhuisjes. Dit jaar hebben we een nestje pimpelmeesjes en een met musjes op bezoek gehad. De kraamkamer? Bevond zich aan de kant van de picknicktafel, waardoor je tijdens een buitenlunch uitzicht had op het wondere schoon van de natuur. Het was prachtig om te zien hoe hard de jonge ouders werkten om hun kroost te voeden. Ze vlogen af en aan en het leek alsof de jonkies onverzadigbaar waren met het geluid wat ze produceerden als ouders weer in de buurt kwamen.

Na enkele weken vloog de bups uit, we hebben het gevoel dat dit succesvol is geweest want er werden geen dode vogeltjes onder het vogelhuisje gevonden.

Aangezien we nieuwsgierig waren naar de inhoud van de huisjes, gingen we op vogelexcursie in eigen tuin. Wat we hier aantroffen was pure kunst. Een prachtig beeldhouwwerk van kippenveren, mos, haar en takjes. De fundering van een warm vogelnestje. In het nestje van de musjes was nog een ei te vinden en bij wijze van ‘biologie les’ besloten we deze open te breken, resultaat; hele hand vol prut.

We hebben de kastjes leeggemaakt om ongedierte tegen te gaan, zodat er volgend jaar weer gasten verwelkomd kunnen worden!

Een vogeltje in de tuin,

Zingt zijn hoogste lied

Geen zorgen

Wat iemand

Daarvan vindt

Want…Dat interesseert hem niet